Citroens modellglipp

Små tuer kan velte store lass. Bildet viser en miniatyrmodell av det som høyst sannsynlig er Citroens nye Picasso-etterfølger basert på C4. Modellen er lagt ut for salg på spansk e-Bay.

Publisert
Sist oppdatert

Nyhetslekkasjer om nye bilmodeller skjer på de mest utspekulerte måter. Det er aldri helt godt å vite hvor mye som er bevisste lekkasjer, og hva som er uhell. Men om denne C4-modellen i størrelse 1:43 er bevisst plantet, da rangerer Citroens PR-avdeling heretter høyt på listen over de mest kreative i bransjen.

Ett hakk opp

Den nye C4-baserte fleksibilen med opp til syv seter ventes nemlig ikke avduket før Parismessen åpnes for pressen 27. september. Bilen ventes imidlertid å ta et statusmessig steg opp fra Xsara Picasso, som den etterfølger. Nye C4 "Picasso" - Picasso-navnet kommer antagelig ikke til å bli brukt på denne modellen - havner dermed i klassekamp med biler som Opel Zafira, VW Touran og Toyota Corolla Verso.

Konvensjonell

Mest påfallende designtrekk fra de to bildene som foreligger av modellen – som er helt på linje med ferske spionbilder av bilen - er et frontvindu som er trukket langt innover taket, samt de høye C4-gjennkjennelige baklysene. I følge nederlandske kilder skal bilen lages i to utførelser på henholdsvis 4,40 og 4,55 meter lengde. Den ekstra lengden er selvsagt for å få plass til alle syv setene, og modellen viser sistnevnte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer