Citroën C1 prøvekjørt: Liten, gusjegrønn og kul

Citroën introduserer nok en småbil i markedet, denne gangen en mini-bil som er søstermodell til Toyota Aygo og den kommende Peugeot 107.

Publisert
Sist oppdatert

MARSEILLE (DinSide Motor): Etter å ha prøvekjørt Toyota Aygo tidligere i år var vi spente på hvordan Citroën ville tolke det samme småbilkonseptet. Lanseringen av Citroën C1 markerer nemlig andre etappe av tre i prosessen å lansere tre småbiler av forskjellig merke, men basert på samme plattform. Sistemann ut blir Peugeot 107, som vil bli introdusert senere i år.

Supplerer eksisterende modellutvalg

Dette er altså en Citroën som har en god del Toyota i seg. Produsenten understreker imidlertid at dette i første rekke er et produkt som skal supplere det eksisterende småbilutvalget til Citroën. Heretter vil denne gruppen bestå av hele fire modeller: C1, C2, C3 og C3 Pluriel, hver med sin posisjonering i forhold til forskjellige kundegruppers ønsker og behov. Citroën satser med andre ord tøft i småbilsegmentet, som ikke er særlig populært her i landet, men som utgjør en tredjedel av det samlede bilsalget i Europa.

Samarbeid

Det rører på seg i småbilsegmentet om dagen, og nye metoder og konsepter prøves ut fort vekk. I disse dager introduseres Renault Modus hos oss, og vi har tidligere prøvekjørt Peugeot 1007 som karakteriseres av sine elektriske skyvedører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.