Citroën C4 er en sprek Golf-utfordrer

Med 150 hestekrefter og 340 newtonmeter er Citroën C4 en rask bil. Men er den god nok til å utfordre de tøffeste i klassen?

C4 er skikkelig sprek med den største dieselmotoren Foto: Cato Steinsvåg
C4 er skikkelig sprek med den største dieselmotoren Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den såkalte kompaktklassen, også kalt Golf-klassen, er kanskje den tøffeste av alle bilklasser. Så godt som alle normale bilprodusenter er representert her, og det satses hardt på å slå gjennom i et segment som er viktig for salgstallene og økonomien. Volkswagen Golf har lenge vært klasseleder, men nylig har også Ford Focus kommet og gitt den kamp om tronen.

Citroën vil ikke være dårligere og lanserte nye C4 for noen måneder siden. Nå har vi kjørt den i Norge med den største dieselmotoren, en 2,0-liter med hele 150 hestekrefter og 340 newtonmeter. Det er ganske mye i en bil som dette. Tidligere har vi kjørt C4 med den mellomste dieselmotoren, 1.6 HDi med 112 hestekrefter. Hele den testen kan du lese her.

Pris og utstyr

2.0 HDi koster fra 318.000 (303.000 i kampanjepris) og har da høyeste utstyrsnivå som inkluderer ting som aluminiumsfelger, delskinn, en slags massasjefunksjon i forsetene, elektrisk innfellbare sidespeil, fartsholder med minnefunksjon, blindsonevarsling og parkeringssensorer, for å nevne noe. 1.6 HDi koster til sammenligning fra 250.000 kroner, en ganske stor forskjell. Men da ligger det også inne en betydelig utstyrspakke i prisdifferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer