Citroën C6: Nytt og originalt i premiumklassen

Vi har ventet på den siden konseptet C6 Lignage ble presentert i Genève så tidlig som i 1999. For første gang på lenge lanseres en troverdig, stor og elegant Citroën.

Publisert
Sist oppdatert

Citroën C6 heter det nye flaggskipet fra den franske produsenten. Dette nye forsøket på å hevde seg i det europeiske premium-segmentet, som i dag er totalt dominert av tyske merker, vil bli presentert ved Genève-utstillingen (3. til 13. mars). Her bringer vi de første bildene, samt den meget sparsommelige informasjonen vi har greid å innhente så langt.

Fransk luksus og Citroënsk originalitet.

Citroën har igjen forstått at originalitet er et av merkets grunnverdier, og at de ikke kan lykkes i premiumklassen utelukkende på tyskernes premisser. Historien kalles dermed til hjelp for å takle fremtiden. Ut fra det overfladiske inntrykk vi har fått i denne omgang burde en del forutsetninger for å lykkes være på plass.

Når det gjelder bil, mener vi at det eksisterer et fransk paradoks. Under en overflate som til tider er tilforlatelig, til tider i større eller mindre grad kontroversiell (dette gjelder design, teknologi, kvalitet, komfort), kan man skimte resultatet av en innhegnet og i stadig større grad undertrykt nasjonalstolthet. Kombinert med en varierende grad av mindreverdighetskompleks kan dette gi seg utslag enten i schizofreni-lignende kriser eller i pragmatiske valg av en egen, tredje vei. Det kan bli meget bra; det kan bli bånn i bøtta...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer