Citroën DS4 i Norge

Den kan nærmest kategoriseres som et smykke på hjul. Nå er den snart på plass hos en forhandler nær deg.

Citroën DS4 i Norge
Publisert
Sist oppdatert

Smak kan ikke diskuteres, mens det kan design på industrielt nivå. En bil er nå engang et produkt av industridesign, så da er det vel rom for en diskusjon i full åpenhet. Min påstand er at Citroën DS4 er noe av det peneste som er produsert i senere tid, innen kompaktklassen. Om få dager står den hos alle landets forhandlere av Citroën.

DinSides Knut Moberg har prøvekjørt: Citroën DS4

Nye tanker

Både utvendig og innvendig leverer Citroën en bil som på mange måter er annerledes alle andre konkurrenter i klassen. Sjefsdesigneren, Marc Pinson, mener sågar at den ”åpner nytolkningen av forskjellige biltypers kjennetegn, samt helt nye og overraskende perspektiver for det å kjøre bil”.

Tolk det som du vil, men at de har gjort en del ting som er å anse som nytt er ikke å overdrive. Under bilmessen i Shanghai benyttet Citroën anledningen til å vise frem Citroën DS5, en storbror som vil lanseres neste år.

Prisene

DS3 er også godt mottatt i Norge, og var tenkt som en konkurrent til Mini. Dens mange muligheter for visuell individualisering har gjort den populær. I Norge frir nok DS4 til et mer voksent publikum, og lista er dermed lagt på et mer formelt nivå. Prisene i Norge starter på kr. 259.900 for en 120-hesters manuell DS4 VTi, og spenner helt opp til 426.900 for en 200-hesters DS4 THP med 6-trinns manuell girkasse. Citroën leverer tre forskjellige utstyrsversjoner, kalt Design, Style og Sport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer