Citroën GT: Gran Turismo blir virkelig

Den spektakulære bilen ble vist i full størrelse i Paris. Inntil videre vil den kun kunne kjøres på Playstation.

Publisert
Sist oppdatert

Citroën trengte egentlig ikke å slite seg ut for å få seg denne bilen som blikkfang på Paris-utstillingen; de hadde allerede på plass den spektakulære konseptbilen Hypnos og den smarte mini-fleksibilen C3 Picasso.

Spill-dynamikk

Men Nissans erfaring med GT-R hadde vist at det kan være et smart trekk å alliere seg med en spillprodusent for å skape ekstra blest og PR - om ikke for en eksisterende modell, så om merket - og for å heve andelen av den dynamiske komponenten i merkevaren.

Derfor denne Citroën GT, eller for å være helt nøyaktig: GTbyCitroën, som bilen heter offisielt. Den ble avduket i Paris, og utstillingsgåere fikk anledning til å kjøre den - om enn bare på spillkonsollen med prototypen som virtuell aktør.

Null-utslipp eller diesel-V12?

Citroën GT: Gran Turismo blir virkelig

Citroën GT: Gran Turismo blir virkelig

  1. GTbyCitroën: Bildene!

I selve spillet, Gran Turismo 5 - som foreløpig eksisterer i prolog-stadiet - er bilen elektrisk drevet med brenselcelle som energikilde.
I den virkelige verden ser vi for oss at Citroën ville utstyre bilen med drivkilden som Peugeot valgte for sin nesten like spektakulære 908 RC for to år siden, nemlig en V12 HDI dieselmotor med 700 hestekrefter og et vanvittig dreiemoment på 1.200 newtonmeter.

Lav men svær

"Det gyldne snitt" har tydeligvis ikke vært prioritert her; Citroën innrømmer blant annet at dimensjonene i hekkpartiet er overdrevne. Bilen er lav (109 centimeter), og har et svært lavt tyngdepunkt som skal favorisere kjøreegenskapene og rask fremdrift på bane. Men GTbyCitroën er både lang og bred: Nesten fem meter (496 centimeter), i lengden og godt over to (208 centimeter) i bredden.

Sportsluksus

Interiøret er en kombinasjon av sportslighet, med formel-1-inspirert cockpit, og luksus, med noble materialer som fint skinn, kobber og høyresistent, rustfritt stål. Kjøreinformasjonen blir selvsagt projisert på frontruten via et Head Up Display.

  • Se de spektakulære bildene her!
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer