Citroën med elbil

Dette er i utgangspunktet en Mitsubishi i-MiEV men også Citroëns raskeste måte å skaffe seg moderne elbil på.

Citroën med elbil
Publisert
Sist oppdatert

PSA-konsernet, som består av merkene Peugeot og Citroën, har utvidet sin samarbeidsavtale med japaneren Mitsubishi. Men denne gangen dreier det seg om noe helt annet enn klonede SUVer.

Fransk-japansk allianse

Dere som følger DinSide Motor vet at den populære SUVen Mitsubishi Outlander er en trilling og at dens to søsken heter Citroën C-Crosser og Peugeot 4007. Det er Mitsubishi som produserer bilene i Japan der de også utfører de merkespesifikke endringer franskmennene er blitt enige med dem om. Det er en vinn/vinn-situasjon: Mitsubishi får større skala på produksjonen mens Peugeot og Citroën slipper det meste av utviklingskostnadene forbundet med å få bilen på markedet.

Null-utslipp

Nå gjentar scenariet seg, men det er ikke tunge og relativt tørste SUVer det dreier seg om, men om null-utslippsbiler. (Når vi skriver null utslipp er det eksos fra bilen som menes). Mitsubishis bil heter i-MiEV og vi prøvekjørte den allerede for over et år siden (lenke til prøvekjøringen nederst i artikkelen). Peugeot for sin del viste frem sin versjon, iOn, på Frankfurtutstillingen i september i år. Og nå kommer altså Citroën-utgaven ved navn C-Zero. C er forbokstaven for alle Citroën-modellene nå til dags og Zero står selvsagt for null utslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer