Citroën på fleksibil-tronen

Citroën har åpenbart bestemt seg for å bli kongen av fleksi- og flerbruksbiler. I 2009 kommer nok en modell spesialdesignet for barnefamilier, C3 Picasso.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede i dag kan Citroën friste sine kunder med fem modeller spesielt rettet mot barnefamilier. Den rimeligste er personvarebilen Berlingo, som nettopp har kommet i ny utgave. Deretter følger fleksibilen Xsara Picasso, som fortsatt selges i en rekke markeder (men ikke i Norge). De nyeste skuddene på stammen er fleksibilene C4 Picasso og syvseteren C4 Grand Picasso. I tillegg kommer flerbruksbilen og syvseteren C8.

Lengre, høyere og bredere

Første kvartal 2009 introduseres nok et alternativ; C3 Picasso. Navnet antyder at bilen er basert på småbilen C3, men målene tilser at C3 Picasso er betydelig større enn opphavet. Citroën oppgir i hvert fall at C3 Picasso måler 408 lengdecentimeter, 173 breddecentimeter og 172 høydecentimeter. Det betyr at den sammenlignet med C3 har vokst med 24 centimeter i lengden, 21 centimeter i høyden og 6 centimeter i bredden.

Søt og morsk

Utseendemessig fremstår bilen som uvanlig, men vellykket motsetningsfyllt. På én måte fremstår den som firkantet - men samtidig er den rund i kantene. Grunnet beskjeden størrelse, den smilende bakstøtfangeren og den myke fronten vil mange oppleve den som snill og søt. Samtidig er de avanserte og langstrakte frontlyktene litt morske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer