Test: Nye Citroën C3

Citroën sikter på ungdommen med C3

Citroën er på vei med en helt ny C3. Vi har testet, og lar oss imponere – nesten.

STILFULL: Nye Citroën C3 skiller seg klart ut, blant annet med detaljer fra slektningen Cactus. Foto: Citroën
STILFULL: Nye Citroën C3 skiller seg klart ut, blant annet med detaljer fra slektningen Cactus. Foto: Citroën Vis mer
Publisert

Små biler er med årene blitt veldig bra. Etter at produsentene skjøv hjulene lenger og lenger ut i hjørnene har både sporvidde og akselavstand tatt igjen bilene i både en og to klasser over.

Det gir positive utslag i kjøreegenskaper og komfort. Samtidig gir det bedre innvendig plass, som en følge av at hjulhusene ikke sitter like mye i veien.

Store endringer

Nye C3 skiller seg kraftig fra utgående modell, som på mange måter skled inn i mengden som nok en anonym bil, helt ulikt Citroën.

Med den nye modellen velger Citroën igjen å være litt særegen, og her har de tatt opp noen av designelementene som ble innført på Cactus.

Lik det eller ikke, men de sorte fenderne langs sidene har fått sin plass, selv om de ikke er like store som på Cactus. I tillegg er de ordinære hovedlyktene fra utgående modell borte, til fordel for et tredelt sett som også handler om å like eller ikke like.

Ungdommelig

For å forstå hvorfor de har laget bilen som de har gjort, så er det viktig å se på hvilken målgruppe de sikter til. I Frankrike kommer dette til å bli den yngre garde, nettopp de som liker at taket og andre detaljer er i en kontrastfarge, og at man finner igjen detaljer hist og pist som går igjen flere steder. Mini har tråkket denne løypa en stund, det samme har Fiat gjort med sin minste modell, 500. Nå er det altså Citroën sin tur, men historisk sett har ikke småbilene endt opp hos den yngre garde i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer