Citroën Windows CE

GENÈVE (DinSide Bil): Trodde du at fremtidens biler med internettilgang lå langt frem i tid - at det foreløpig bare var en drøm? Tenk igjen. Citroën setter nemlig Xsara Windows CE i produksjon NÅ - og med den er cyberspace bare et ord unna.

Publisert

Det blir nesten galt å kalle Citroën Xsara Windows CE for siste skrik, spesielt siden alt er stemmestyrt. Likevel er det en kjensgjerning at Citroën er først i verden med å sette en bil som kan kommunisere med Internett i serieproduksjon.

Send og motta E-post

For skjult bak karosseriplatene i en tilsynelatende ordinær Xsara skjuler det seg datakraft som mangler sitt sidestykke på fire hjul. Som standard kommer nemlig Xsara Windows CE med dual-band mobiltelefon, navigasjonssystem og en fargeskjerm - og alt du trenger for å ringe, hente e-post eller tekstmeldinger er å snakke.

Citroën Xsara Windows CE er utviklet i sammarbeid med Microsoft, og datamaskinen som sitter i bilen bruker da også Windows CE som operativsystem. Mobiltelefonen er levert av Ericsson.

Begrenset produksjon

Trass i at Citroën setter Xsara Windows CE i serieproduksjon er det fortsatt begrenset hvor mange som får lov til å oppleve cyberspace på fire hjul. Xsara Windows CE skal nemlig i første rekke bare produseres i to serier, med 250 biler i hver serie. Derfor er det også høyst tvilsomt om Xsara Windows CE kommer til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer