Citroën Xsara Picasso: Fortropp på plass i Norge

Norge er et lite land, og har sjelden førsteprioritet når nye biler skal lanseres. Når salget i tillegg går godt i Europa, kan det gå både vinter og vår før nye modeller havner i norske butikker. Det er nettopp dette som har skjedd med Citroën Xsara Picasso.

Publisert

Men fordi Citroën Norge har 70-årsjubileum i år, har de klart å karre til seg 60 eksemplarer, en til hver forhandler. Dermed blir det mulig for norske Citroën-entusiaster å prøvekjøre Picasso. Og bilen er faktisk vel verdt en prøvetur. Den er nemlig en fullverdig fleksibil full av artige detaljer.

Elegante former

Picasso har et spenstig utseende. Alle vinkler er avrundede og bilen er preget av store flater. Bilens langsider kjennetegnes ved en profilert stripe og kraftige dørlister. Hjulene er plassert svært nær bilens hjørner, noe som er med på å gi bilen et annerledes utseende. De store frontlyktene og den hissige grillen, som minner litt om familiemedlemmet Peugeot 206, er med på å gi bilen et sporty utseende.

Picasso er full av artige funksjoner. For eksempel virker den rattbetjente radioen i inntil 30 minutter etter at du har fjernet tenningsnøkkelen. Det kan være praktisk når barna har lyst til å høre på radioen når mamma eller pappa fyller bensin.

Fartsglade vindusviskere

Glemske personer vil kunne glede seg over at de elektriske vinduene lar seg lukke i inntil et minutt etter at tenningsnøkkelen er tatt ut. Og hvis du pleier å parkere bilen i mørke garasjer, kan du benytte deg av muligheten til å få hjelp av nærlysene i ett minutt etter at du har forlatt bilen.Har du irritert deg over vindusviskere som sveiper for ofte når du står i kø og for sjeldent når du er i fart? Citroën har faktisk tatt dette problemet på alvor. I intervallposisjon øker Picassos vindusviskere takten når du øker farten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer