Citroëns fjonge familiefrakter

Picasso pimpes opp med nye hjelpemidler.

NY GENERASJON: Nå får Picasso oppgraderinger som gjør den ennå mer attraktiv. Foto: Produsenten
NY GENERASJON: Nå får Picasso oppgraderinger som gjør den ennå mer attraktiv. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Citroën Picasso er en av de populære familiefrakterne, og den nye generasjonen Picasso er godt tatt imot av bilkjøperne. Mye av årsaken er praktiske og fleksible løsninger, samt god plass. Da er det duket for høy trivselsfaktor når familien skal på tur, enten man har seter til fem eller syv.

Intelligent vinterbil

Nå får Picasso oppgraderinger som gjør den ennå mer attraktiv. Tidligere er Citroën C5 lansert med et intelligent antispinnsystem som gir edre fremkommelighet på snø og is. Nå er det Picasso som får systemet, og det på alle modeller som er utstyrt med manuell girkasse.

I grove trekk kan systemet forklares med at det ikke blokkerer for hjulspinn, sånn som vi er vant til på antispinnsystemer. Her gis det rom for en viss grad av hjulspinn, for Citroën har innsett at hjulspinn til en viss grad faktisk gir bedre fremkommelighet enn et hjul som låses helt for spinn.

Det virker

Vi har prøvd tilsvarende system i C5 på isbane, og det er ingen tvil om at det virker. Med to biler plassert ved siden av hverandre var det liten tvil om hvilken bil man kom lettest av sted med. Både når man skal kjøre i gang, og når man allerede er i fart, er bilen med det intelligente systemet bedre. Teorien er egentlig enkel. Ved å la hjulene få spinne litt, så klorer det seg raskere frem enn et hjul som bremses opp for ikke å spinne. Samtididg holdes det innenfor en moderat grense.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer