Civic Aero deck: For dyr?

Honda Civic Aero deck er navnet på den nye stasjonsvognen til Honda. Bilen, som er bygd på basis av Honda Civic fem-dørs, produseres i England.

Selv om karosseriet er nytt skjuler det velprøvd teknikk fra Civic 5dørs. Foto: Honda Presse
Selv om karosseriet er nytt skjuler det velprøvd teknikk fra Civic 5dørs. Foto: Honda Presse Vis mer
Publisert

Selv om Honda ikke har hatt noen stasjonsvogn på basis av Civic på noen år er ikke stasjonsvognen som presenteres i disse dager en helt ny ny bil. Civic Aero deck er nemlig tuftet på Honda Civic fem-dørs, en bil som ble introdusert i 1995.

To motorer

Bortsett fra noe stivere fjæring på bakakselen er hjulopphenget uendret i forhold til utgaven med fem dører. Det er også motorpaletten, som på Aero deck består av to bensinmotorer.

Minstemann er en 1,4-liter på 90 hester, mens en VTEC motor med 1,5-liters slagvolum og 115 Hk blir det sterkeste alternativet her hjemme.

Mer plass

Civic Aero deck er 10 centimeter lenger enn Civic 5-dørs, i første rekke på grunn avengre overheng bak. Resultatet er en lastekapasitet på 410 liter opp til vinduene med baksetene på plass, og 830 liter dersom du legger ned setene. Sammenliknet med konkurrentene er lastekapasiteten middels med setene oppe, og med setene nedfelt er lastekapasiteten på Civic Aero Deck godt under middels.

Dyrere enn konkurrentene

Rimeligste Aero deck begynner på 207.600 kroner, drøyt 15.000 kroner mer enn hva Citroën forlanger for sin Xsara Stasjonsvogn med sammenliknbar motor og plass. Dyreste utgave, 1.5 iLS koster 231.600 kroner. Det er i nærheten av hva Volvo forlanger for en V40 1.6, hva Opel forlanger for en svært velutstyrt Vectra 1.6 CD, eller Nissan med sin Primera 1.6 SLX.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer