Clio Sport V6: Råsterk, rådyr - og nesten norsk

Den ble første gang vist på Paris-utstillingen i 1998, og beslutningen om å sette bilen i produksjon ble tatt i fjor. Men det er først på vårparten neste år den kommer til Norge. Bonus for ventetiden er at prisantydningen er kraftig redusert.

Publisert

Da vi 4314">skrev om Clio V6 Sport i fjor, var nemlig prisantydningen fra importørhold på 700 - 800.000 kroner, mens den nå er redusert til 500 - 600.000 kroner.

Og det finnes sikkert dem som er villige til å betale denne summen for en midtmotorisert bil med 6-trinns girkasse som er utviklet i samarbeid med TWR (Tom Walkinshaw Racing). Clio Sport yter 230 hk, og skal være i stand til å akselerere fra 0 - 100 km/t på 6,4 sekunder. Bilen skal bygges hos TWR i Uddevalla, bare et stenkast fra norskegrensen.

Clio V6 Sport er en gatversjon av Clio Trophy, som med samme motor (men trimmet til 285 hk) brukes i rally-sammenheng.

For de mer prisbevisste

Men du kan også få en Clio som sannsynligvis er sportslig nok for de fleste av oss, med en oppgradert versjon av Renaults toliter med 172 hk/200 Nm. 0 - 100 km/t går unna på friske 7,3 sekunder -- bare ett sekund tregere enn storebror. Clio 2.0 Sport har 5 seter, men produseres i motsetning til V6 Sport i Frankerike.

Prislappen på Clio 2.0 Sport blir 298.000 når bilen introduseres i Norge i høst -- og da er sportsseter, klima- og stereoanlegg samt særskilte lettmetallfelger inkludert i prisen. I forhold til en vanlig Clio har Clio 2.0 Sport 27 mm bredere sporvidde foran og 17 mm bredere sporvidde bak, sideskjørt, egne lettmetallfelger, og den har lavprofildekk 185/60-15 på 7J15-felg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer