Cobra gjenfødes omsider

Det eldste gjenlevende britiske bilmerke presenterer ny sportsbil - det er til å fryse på ryggen av.

Foto: AC Cars
Foto: AC Cars Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en nyhet som vil glede mange bilentusiaster med interesse for klassikere fra 60-tallet. I dag, i anledning det eksklusive bilshowet Top Marques i Monaco, viser nemlig den ærverdige britiske bilprodusenten AC Cars den nyeste versjonen av bilen de fleste forbinder med Carroll Shelbys Cobra-versjoner, nettopp fra 60-tallet.

Shelby-legenden

Cobra-navnet - og emblemet - dukket opp da racing-legenden Shelby importerte AC til USA på 60-tallet og forsynte dem med råsterke V8-motorer fra Ford. Man finner det i dag blant annet på spesialutgaver av nyeste generasjon Mustang.

Bare i USA er det beregnet at det selges cirka 1.500 replicas (kopier) av den opprinnelige Cobra hvert år.

Gjenoppstår i ny utførelse

Den nye bilens navn er AC Mk VI hvilket betyr at dette er sjette generasjon av sportsbilen med den lett gjenkjennelige fasongen.

Bilen er fortsatt en lettvekter, den veier drøyt et tonn. Det er til tross for at drivlinjen, denne gang hentet fra Corvette, er ganske gedigen med en 6,2-liters V8-motor som yter 443 hestekrefter i AC Mk VI GT og 655 hester i GTS-versjonen. Sistnevnte skal klare 0-100-øvelsen på bare 3,3 sekunder. For å stanse beistet på rimelig avstand og tid har AC valgt å utstyre den nye "Cobraen" med solide bremser fra Porsche.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer