Corolla best

Med 14 prosent av stemmene tok Toyota Corolla seieren i vår avstemming over Norges beste kompaktbil. Golf tok en sterk andreplass.

BESTSELGER: Toyota Corolla, som nettopp har fått en liten ansiktsløfting, ble Norges mest solgte bil både i 2002 og 2003.
BESTSELGER: Toyota Corolla, som nettopp har fått en liten ansiktsløfting, ble Norges mest solgte bil både i 2002 og 2003. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Corolla ble Norges mest solgte bil både i 2002 og 2003 og lå ved utgangen av juni i år på andreplass, kun slått av sin egen slektning Avensis. Men salgsstatistikken for juli viser at Golf nå for første gang siden 2001 har solgt bedre enn Corolla. Likevel, med 347 stemmer vant Corolla vår avstemming, med Golf (305 stemmer) hakk i hæl.

A3 og 1-serie

Gull- og sølvmedaljen gikk altså til biler som selger godt. Men bronsemedaljen gikk til den mer eksklusive Audi A3, som fikk 244 stemmer. Og på fjerde finner vi faktisk BMW 1-serie (244), en bil som faktisk ikke har kommet på markedet ennå. Dermed måtte Peugeot 307, Norges tredje mest solgte kompaktbil, nøye seg med femteplassen (191).

Ford Focus begynner å bli svært gammel og vil bli byttet ut i løpet av 2005. Likevel fikk Focus 189 stemmer, noe som kvalifiserte til sjetteplassen.

Alfa Romeo 147

Hittil i år er det solgt mer enn 3.000 Golfer. Til sammenligning er det solgt 39 eksemplarer av Alfa Romeo 147. Likevel innkasserte den elegante italieneren 174 stemmer og slo dermed biler som Honda Civic (166), Opel Astra (158) og Renault Megane (103).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer