Sporty Toyota-nyhet

Corolla blir GTI-killer

Tresylindret 1,6 liter med rundt 250 hester.

GTI KILLER: Bilen på bildene er dagens GR Sport. Vi vil trolig får annen utforming av støtfangeren bak, med blant annet mer markert eksos. Felgene kommer definitivt til å få en åpnere design og forvent større bremser og fargede calippere på innsiden. Takspoileren vil garantert bli større. Foto: Toyota
GTI KILLER: Bilen på bildene er dagens GR Sport. Vi vil trolig får annen utforming av støtfangeren bak, med blant annet mer markert eksos. Felgene kommer definitivt til å få en åpnere design og forvent større bremser og fargede calippere på innsiden. Takspoileren vil garantert bli større. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

Toyota har virkelig overrasket stort de siste årene. Fra full brems på alt som luktet sporty bensin, med nedleggelse av både Supra, Celica og MR-2 på begynnelsen av århundret, har de senere snudd fokus og kommet med skikkelige kjøreglade biler som GT-86, Supra og nå sist den store overraskelsen GR Yaris, samtidig som Supra ble lansert med en litt mer pristilgjengelig toliters versjon.

Dette skjer samtidig som resten av sortimentet elektrifiseres. I Norge finnes det ikke et annet bilmerke som har rendyrket hybridkonsepet mer enn Toyota.

Nå er alle personbilene kun mulig å kjøpe som hybridversjoner, med unntak av det tre sportslige modellene.

Og snart kommer RAV-4 som ladbar versjon og om ikke lenge kommer det helelektriske modeller også.

At Toyota samtidig girer opp på den sportslige fronten er overraskende, når samlet bilindustri ser på alle mulige løsninger for å få forbruket ned for å unngå gigantbøter, i hvert fall på det europeiske markedet.

På den annen side, er kanskje de i den beste posisjonen til å gjøre, det, med sitt store forsprang på utslipp i forhold til konkurrentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer