Corolla: Sterkt forbedret

Corolla kommer nå med en rekke oppgraderinger som skal gjøre den mer attraktiv. I løpet av årets fem første måneder har Corolla solgt i 2.155 eksemplarer, og målet før nyttår er å sende ut 6.050 biler. Det er med andre ord ikke anledning for Toyota-selgere å slappe av.

Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (DinSide Motor): Når vi testet kompaktklassen for TV2 hjelper deg tidligere i vår kom Corolla litt dårlig ut. Det var mye på grunn av små mangler som egentlig skulle vært på plass for to og et halvt år siden da den ble lansert. Mye av dette er nå fikset, og bilen fremstår som langt mer oppdatert.

Ny motor

Dieselprogrammet i Corolla har vært forholdsvis uinteressant, ikke fordi det har vært noe feil med motorene, men fordi det kun har vært snakk om motorer med toliters slagvolum. Dette har gjort at prisene på disse bilene har ligget for høyt. Nå kommer det imidlertid en 1,4-liters motor med 90 hestekrefter og 190 newtonmeter i dreiemoment. Vi har kjørt den og mener den holder bra effektmessig for Corolla. Den er også stillegående og nesten vibrasjonsfri. På spanske motorveier lot vi den strekke seg litt ut, og vi ble ganske imponert over hvor sprek en 1,4-liters motor kan bli. Motoren er også 100 kilo lettere enn dieselmotoren med toliters slagvolum. Prismessig kommer den da greit ut i og med at den sparer både vekt- og kubikkavgift. Den koster kun 1.800 kroner mer enn en tilsvarende utstyrt bil med 1,6-liters bensinmotor og 110 hestekrefter. Corolla 1.4 D-4D, som den heter, koster 229.700 kroner med Sol-utstyr. Modellen med toliters dieselmotor og 110 hestekrefter koster 50.000 ekstra!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.