Bensin under 14 kroner

Corona-frykten gir billig bensin

De siste dagene har listeprisen på bensin gått kraftig ned. Vi har sett pumpepriser på ned mot 14 kroner. Årsaken er frykten for coronaviruset.

PRISRAS: Drivstoffprisene har falt kraftig de siste dagene som følge av corona-frykt. På flere stasjoner tanker bilistene nå bensin til under 14 kroner under literen. Foto: Rune Korsvoll
PRISRAS: Drivstoffprisene har falt kraftig de siste dagene som følge av corona-frykt. På flere stasjoner tanker bilistene nå bensin til under 14 kroner under literen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten på januar var veiledende pris på bensin rundt 17,50 kroner per liter hos Circle K. Prisen på diesel var på samme tid rundt16,80. Frykten for corona-viruset har de siste dagene ført til at prisen på råolje har falt dramatisk – fra rundt 70 dollar per fat til 36 dollar mandag denne uka.

Siden dette er en av de viktigste komponentene når selskapene fastsetter prisen på bensin og diesel, har det medført kraftig fall i pumpeprisene rundt om i landet.

Prisen synker kraftig

- Utsalgsprisen på drivstoff bestemmes av en rekke faktorer, deriblant prisene i oljemarkedet og raffinerimarkedet.

Siden 8. januar har våre veiledende priser på bensin falt med litt over 50 øre per liter og på diesel med over 80 per liter som følge av reduksjon i kostpris, sa kommunikasjonsdirektør Kjetil Foyn i Circle K til Dinside fredag ettermiddag.

I løpet av helgen har prisene falt ytterligere. Bare fra mandag til tirsdag denne uka, ble veiledende pris på bensin og diesel satt ned med 20 øre. Tirsdag var den 16,90 kroner for bensin og 15,90 kroner for diesel hos Circle K. Prisen på automatstasjoner er 20 øre lavere en dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer