Corona-utsetter EU-kontrollen

187.000 kjøretøy får ny PKK-frist.

UTSETTER: Statens vegvesen ser at verksted og bileiere har utfordringer pandemien og utsetter foreløpig PKK-kontroll. Foto: Dinside.no
UTSETTER: Statens vegvesen ser at verksted og bileiere har utfordringer pandemien og utsetter foreløpig PKK-kontroll. Foto: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen har bestemt at biler med frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april automatisk får utsatt fristen for å vise bilen sin med to måneder.

Dette gjelder ca 187.000 kjøretøy. Grunnen er at mange bileiere sitter i karantene og at det forventes stor nedbemanning hos verkstedene.

Biler som får bruksforbud fordi de ikke har vist bilen, vil dermed ikke miste skiltene dersom de blir stoppet, så lenge helsemyndighetenes strenge regler om karantene gjelder.

Må stenge verksteder

Norges bilbransjeforbund (NBF) meldte i forrige uke at opp mot 60 prosent av mekanikerne hos verkstedene er borte på grunn av Coronaviruset og tiltakene som er i verksatt.

NBF regner med at enkelte steder i landet vil være helt uten mulighet for å få levert bilen på verksted og at omfanget kan øke i takt med pandemien.

Ifølge deres medlemsundersøkelse som nylig er gjennomført, forventer 83 prosent av verkstedene permitteringer. Som følge av dette forventer 86 prosent av bilverkstedene at de må redusere kapasitet og tilgjengelighet.

Stort etterslep

Både Statens vegvesen og verkstedene er bekymret for opphopningen som kommer når tilstandene normaliserer seg igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer