Corona-utsetter EU-kontrollen

187.000 kjøretøy får ny PKK-frist.

UTSETTER: Statens vegvesen ser at verksted og bileiere har utfordringer pandemien og utsetter foreløpig PKK-kontroll. Foto: Dinside.no
UTSETTER: Statens vegvesen ser at verksted og bileiere har utfordringer pandemien og utsetter foreløpig PKK-kontroll. Foto: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen har bestemt at biler med frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april automatisk får utsatt fristen for å vise bilen sin med to måneder.

Dette gjelder ca 187.000 kjøretøy. Grunnen er at mange bileiere sitter i karantene og at det forventes stor nedbemanning hos verkstedene.

Biler som får bruksforbud fordi de ikke har vist bilen, vil dermed ikke miste skiltene dersom de blir stoppet, så lenge helsemyndighetenes strenge regler om karantene gjelder.

Må stenge verksteder

Norges bilbransjeforbund (NBF) meldte i forrige uke at opp mot 60 prosent av mekanikerne hos verkstedene er borte på grunn av Coronaviruset og tiltakene som er i verksatt.

NBF regner med at enkelte steder i landet vil være helt uten mulighet for å få levert bilen på verksted og at omfanget kan øke i takt med pandemien.

Ifølge deres medlemsundersøkelse som nylig er gjennomført, forventer 83 prosent av verkstedene permitteringer. Som følge av dette forventer 86 prosent av bilverkstedene at de må redusere kapasitet og tilgjengelighet.

UTSETTER: Bodil Rønning Dreyer oppfordrer til å vise bilen dersom det er mulig. Foto: Knut Opeide / Statens Vegvesen.
UTSETTER: Bodil Rønning Dreyer oppfordrer til å vise bilen dersom det er mulig. Foto: Knut Opeide / Statens Vegvesen. Vis mer

Stort etterslep

Både Statens vegvesen og verkstedene er bekymret for opphopningen som kommer når tilstandene normaliserer seg igjen.

- Har du mulighet til å få bilen godkjen i ukene fremover, med de forhåndsreglene helsemyndighetene gir, er oppfordringen at du bør gjøre det, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Ifølge bilnytt.no tilbyr enkelte verksteder henting av biler hos kunder i karantene. Solberg Bil, som har forhandlere både i Skien og Notodden, er en aktør som tilbyr dette for sine privat- og bedriftskunder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer