Corvette roadster med dynamitt-motor

Vi har kjørt forrige versjon av Corvette. Det var en tøff opplevelse som vi ikke ville vært foruten. Sammenlignet med europeiske og japanske sportsbiler har Corvette en rå utstråling som ikke finnes noe annet sted.

Publisert
Sist oppdatert

Da Corvette ble vist første gang i 1953 var det en roadster-modell. Siden det har alle Corvette-modellene vært levert som roadster og siste variant er nummer seks.

Fortsatt en legende

Det er ingen tvil om at Corvette har blitt populær hos mange på grunn av kraftig motor og den voldsomt macho fremtoningen. Den er ikke svekket på kommende Corvette. Den kjente V8-motoren på 5,7 liter har vokst til hele 6 liter og på 6.000 omdreininger produserer den 400 hestekrefter. På 4.400 omdreinger har den også 542 newtonmeter. Hele motoren er støpt i aluminium, men det er kun to ventiler per sylinder.

Det ser på ingen måte ut som litt dinosaur-teknologi legger noen demper på ytelsene. Denne bilen skal klare 300 kilometer i timen i toppfart og 100-merket på speedometeret passeres allerede etter 4,2 sekunder.

Elektrisk drevet tak

Corvette kan leveres med elektrisk drevet tak for de som ønsker det. Dette har ikke vært tilgjengelig på bilen siden 1962. Da vil hele prosessen styres med en bryter og i løpet av 18 sekunder er bilen åpen.

Store bilder finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer