Cougar: For de spesielt interesserte

Det finnes ikke noe subtilt over Ford Cougar. Linjene er kantete, vinklene rette og virkemidlene dramatiske.

Cougar: For de spesielt interesserte
Publisert

Likevel er ikke det som skjuler seg under de dramatiske linjene like spennende. Her vil nemlig en Mondeo-eier fint kunne kjenne seg igjen. Plattformen er hentet fra Mondeo, og motorene det samme.

Bedre respons

Men selv om de fleste bitene kommer fra samlebåndet til familiebilen Mondeo, skal Cougar oppføre seg som en ekte sportscoupe. Det har Ford fått til ved at de har modifisert forhjuls- såvel som bakhjulsoppheng samtidig som styringen er forandret for å gi bedre tilbakemelding og respons.

Under panseret

Ford Cougar leveres med to ulike motoralternativer. Minst er den velkjente 2-liters Zetec motoren med 130 hestekrefter, mens toppmotoriseringen utgjøres av en 2,5-liters V6 med 170 hestekrefter. Den minste motoren leveres utelukkende med fem-trinns manuell gearkasse, mens man har muligheten til å velge mellom manuell eller 4-trinns automatkasse til Cougar med motoren på 2,5 liter.

Prisene

I Norge vil den billigste versjonen av Cougar koste 342.900 kroner, mens den dyreste utgaven, med 2,5-literen, får en listepris på 435.900 kroner. Det betyr at Cougar blir billigere enn erkerivalene BMW 320 Ci (380.000 kroner) og Peugeot 406 Coupe (352.400 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer