Da topper det seg

Påsken står for tur, og mange nordmenn skal ut på veiene. Vil du unngå den verste trafikken, bør du dra grytidlig om morgenen, er anbefalingen.

KØ: Det kan bli køer på hurtiladere rundt omkring. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KØ: Det kan bli køer på hurtiladere rundt omkring. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

- Vi kan forvente mye påsketrafikk onsdag 5. april. Da er det lurt å reise hjemmefra grytidlig om morgenen eller sent på kvelden, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind i en pressemelding.

I løpet av påskeuka legger mange nordmenn ut på veien, enten for å dra på hytta eller besøke familien. Fremtind har analysert kjøredata fra nordmenns bilkjøring i påsken 2020 og 2021. Ifølge statistikken er det smart å unngå å reise onsdag morgen. I hvert fall om en vil unngå kø.

- På onsdag er det mye trafikk allerede fra klokken 9, men det roer seg betraktelig etter klokka 15, sier Hofstad-Nielsen.

Minst trafikk på langfredag

Kommersiell direktør Svein Skovly i bompengeselskapet Fremtind Service, som utsteder autopass, bekrefter funnene til Fremtind.

- Fredagen før påske og onsdag er påskeferiedagene hvor norske bilister passerer bomstasjoner klart flest ganger. Langfredag og påskeaften er dagene med minst trafikk. De dagene er det under halvparten så mange bompasseringer som fredag før påske, sier Skovly.

Ladeappen for elbil, Elton, har samtidig delt sine data fra fjorårets påsketrafikk. Dersom du kjører elbil, er det noen tidspunkter man bør unngå dersom en vil slippe ladekø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer