DAB: Fortsatt for rikinger

Med en digital radiomottaker, kan du høre musikk i tilnærmet CD-kvalitet, og du får tilgang til et vell av artige tjenester. Bare synd at det skal være så dyrt.

Publisert

Inngangsbilletten er minimum 10.000 kroner hvis du ønsker å tre inn i den digitale radioverdenen. Bakgrunnen for at prisen fortsatt er så stiv, er at DAB (Digital Audio Broadcasting) ennå ikke har tatt av i de store landene i Europa. Og som kjent må det som regel masseproduksjon til før ny teknologi blir tilgjengelig for Hvermannsen.

NRK har likevel valgt å satse tungt på DAB. Allerede i 1994 startet NRK prøvesendinger, og den 1. juni 1995 lanserte statskringkasteren verdens første heldigtale radiokanal, NRK Alltid Klassisk. I dag er alle NRKs radiokanaler tilgjengelige med en DAB-spiller.

Hele Norge i 2003

Norkring, som har ansvaret for å bygge ut det digitale sendernettet, har allerede dekket halve Norges befolkning og vil i løpet av året gjøre digital radio tilgjengelig for ytterligere ti prosent. Norkring regner med å dekke hele landet i løpet av 2003.

-- Den store forskjellen på FM og DAB, er at FM-signalene er analoge mens DAB-signalene er digitale. All informasjon som sendes ut består av tallene 0 og 1, noe som gir en rekke fordeler. Lytterne vil blant annet få en langt høyere lydkvalitet og kan si farvel til skurring, knitring og andre forstyrrelser, sier Jørn Jensen, digitalradioutvikler i NRK Futurum (bildet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer