DAB i bil: Dette er løsningen

En ny løsning for deg som kun har vanlig FM-radio i bilen.

Nå kan du få DAB-radioen vist i displayet på denne måten.  Foto: Produsenten
Nå kan du få DAB-radioen vist i displayet på denne måten. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en tid tilbake meldte myndighetene om en planlagt stenging av FM-båndet i 2017. Meldingen var klar. De ønsker alle radiolyttere over til DAB-teknologien, som tvinger seg frem. Hovedgrunnen er at FM-nettet snart er fullt, mens Digital Audi Broadcasting har plass til enda flere kanaler. Siden meldingen om stenging av FM-båndet kom har diskusjonene gått heftig, blant annet i debattfeltet her på DinSide.

LES OGSÅ: FM-RADIOEN SKAL DØ

Utfordringen er at alle, og da mener jeg alle, landets FM-radioer mister kontakt med omverdenen. Dette gjelder også i bilen, men det finnes flere løsninger. Noen av dem har vi allerede skrevet om, som blant annet disse to.

Ny løsning

Nå har Dension kommet med et helt nytt alternativ, og med en annen teknologi enn de vi har skrevet om tidligere. Løsningen for de fleste vil som kjent bli å hekte en dings sammen med deres eksisterende radio, for på den måten ta inn DAB-kanalene, og deretter konvertere dette til et signalspråk som den eksisterende radioen forstår.

Kjente løsnigner

Dette kan eksempelvis være gjennom en FM-modulator som omvandler DAB-signalene til FM-signaler, som igjen tas inn av den ordinære radioen. Et annet alternativ kan være at DAB-signalene omvandles til et ordinært linjesignal, og tilleggsdingsen kobles sammen med bilradioen gjennom en av dens linjeinnganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer