DAB-radioen, en reklameplass

Den store skjermen i bilen din kan nå få en ny funksjon, og bli en annonse - kringkastet av radiostasjonene.

Størst: Tesla Model S har størst skjerm til nå. Vil det være greit at den vises som et stort annonsebilde i kombinasjon med DAB? Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
Størst: Tesla Model S har størst skjerm til nå. Vil det være greit at den vises som et stort annonsebilde i kombinasjon med DAB? Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved å velge DAB som radiostandard trosser Norge nesten en hel verden. Siste land som nå har sagt de dropper DAB er Sverige. I stedet fortsetter de med FM, og velger å følge Norge fra sidelinjen. Men dette er ikke de eneste motbørene for DAB.

Er Norge et foregangsland, eller et spesielt tilfelle?Også reklamebransjen har nå sett mulighetene med DAB, og nylig gikk Statoil Fuel & Retail ut og fortalte at de skal vise fargeannonser i skjermene på de bilene som har mulighet for dette.

Slikt blir det bråk av.

Vi har testet åtte DAB-adaptere

Trafikkfarlig

Nylig gikk Samsung ut og tenkte høyt rundt skjermer bak på trailere, som skulle vise bilde fra et kamera hva som befinner seg foran traileren. Tanken var å informere biler bak om hvordan trafikksituasjonen er foran den store lastebilen.

Glem det, hold fokus på veien, var budskapet fra UP-sjef Runar Karlsen. Nå sier Trygg Trafikk det samme om reklame fra DAB-radioen på skjermene inne i bilene, skjermer som etter hvert begynner å bli stor. Kommunikasjonssjef Ann Kathrin Årøen i Trygg Trafikk er blant motstanderne, og mener dette trekker fokus vekk fra veien, og således er et skritt i feil retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer