DAB til folket: DAB+yourCar

Mangler bilen din også DAB-radio? I så fall er du ikke alene. Heldigvs kommer det stadig flere alternativer som fungerer uten å blakke deg helt, og DinSide kommer til å vise fram ulike løsninger framover. Her er DAB+yourCar.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan like det eller ikke, men kampen om fortsatt liv i FM-båndet ser ut til å være tapt. Spørsmålet som gjenstår er i stedet hvorvidt DAB kommer i 2017 eller om det blir utsatt til 2019.

I den anledning dukker det derfor opp stadig flere DAB-alternativer for norske bilister på markedet.

Mange valg - flere prisklasser

Vår favoritt så langt er fortsatt MediaDab fordi det er en helintegrert løsning som gir deg full menystyring via bilens rattbetjening. Ulempen er at den er dyr.

Vi har også sett på to smarte DAB-løsninger fra Tiny Audio, og i dag er det altså DAB+yourCar fra den norske importøren Veibel vi skal se på.

VST DAB+yourCar: 1.495 kroner

DAB+yourCar modul skal være svært enkel å montere, og hele prosessen bør ikke ta mer enn 10 minutter.

Krav:

  • Strøm. Det eneste du trenger er et sigarett-uttak i nærheten, sånn at enheten får strøm.

    Enheten bør også være i nærheten av et vindu, slik at klebeantennene rekker fram. I vårt tilfelle ble enheten plassert i bagasjerommet.

  • FM-radio med RDS. Din nåværende bilradio må ha RDS-funksjon. Lyden søkes nemlig opp på FM-radioen, og informasjonen kommer opp på bilstereoens display.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer