Daewoo lover rimelig Golf-konkurrent

Daewoo Lacetti er den foreløpig friskeste modellen GM-eide Daewoo har kommet opp med. Med lave priser er det faktisk muligheter for at bilen vil selge også.

Publisert
Sist oppdatert

Daewoo har i dag et svært begrenset modellutvalg. Alt Daewoo-forhandlerne kan by sine kunder er minibilen Matiz, småbilen Kalos, sedanen Nubira og den relativt mislykkede fleksibilen Tacuma. Men snart vil Daewoo-forhandlerne kunne lokke med to nye modeller. En av dem er Nubira stasjonsvogn, som vi omtalte på onsdag. Denne vil bli lansert i september. Den andre heter Lacetti og vil bli lansert allerede i mai.

I familie med Nubira

Lacetti er bygd på samme plattform som de to Nubira-variantene, men vil altså bære et eget, italiensk-klingende navn. Dette sannsynligvis for å understreke at bilen er designet i Italia av Giorgetto Giugiaro, som eier Italdesign.

Og vi synes Giugiaro har lyktes ganske godt, i hvert fall med bilens bakpart. Denne gir et sportslig og moderne preg, noe som ikke akkurat har vært Daewoos kjennemerke tidligere. Fronten er etter vårt syn mer ordinær, men likevel langt mer spenstig enn det vi er vant til fra den kanten.

To motoralternativer

Lacetti vil bli tilgjengelig med to motoralternativer, en 1,4-liter som yter 94 hestekrefter og en 1,6-liter som yter 109. Sistnevnte er den samme motoren som vi kjenner fra Nubira og Tacuma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer