Daewoo lover rimelig Golf-konkurrent

Daewoo Lacetti er den foreløpig friskeste modellen GM-eide Daewoo har kommet opp med. Med lave priser er det faktisk muligheter for at bilen vil selge også.

Publisert
Sist oppdatert
Daewoo lover rimelig Golf-konkurrent

Daewoo lover rimelig Golf-konkurrent

  1. Fotoalbum


Daewoo har i dag et svært begrenset modellutvalg. Alt Daewoo-forhandlerne kan by sine kunder er minibilen Matiz, småbilen Kalos, sedanen Nubira og den relativt mislykkede fleksibilen Tacuma. Men snart vil Daewoo-forhandlerne kunne lokke med to nye modeller. En av dem er Nubira stasjonsvogn, som vi omtalte på onsdag. Denne vil bli lansert i september. Den andre heter Lacetti og vil bli lansert allerede i mai.

I familie med Nubira

Lacetti er bygd på samme plattform som de to Nubira-variantene, men vil altså bære et eget, italiensk-klingende navn. Dette sannsynligvis for å understreke at bilen er designet i Italia av Giorgetto Giugiaro, som eier Italdesign.

Daewoo lover rimelig Golf-konkurrent


Og vi synes Giugiaro har lyktes ganske godt, i hvert fall med bilens bakpart. Denne gir et sportslig og moderne preg, noe som ikke akkurat har vært Daewoos kjennemerke tidligere. Fronten er etter vårt syn mer ordinær, men likevel langt mer spenstig enn det vi er vant til fra den kanten.

To motoralternativer

Lacetti vil bli tilgjengelig med to motoralternativer, en 1,4-liter som yter 94 hestekrefter og en 1,6-liter som yter 109. Sistnevnte er den samme motoren som vi kjenner fra Nubira og Tacuma.

Utstyret skal være det samme som i Nubira. Det vil si at manuelt klimaanlegg, radio og et enkelt antispinn-system følger med på kjøpet.

190.000 kroner?

Daewoo lover rimelig Golf-konkurrent


Prisene er foreløpig ikke offentliggjort, men den norske Daewoo-importøren lover at disse skal ligge 8 til 10 prosent under konkurrentene. Lacetti er 429,5 centimeter lang og en typisk kompaktklassebil, noe som betyr at de mest opplagte konkurrentene er biler som Peugeot 307, Toyota Corolla og Volkswagen Golf. De to førstnevnte koster rundt 210.000 kroner med 1,6-liters motor, noe som betyr at Lacetti vil koste rundt 190.000 kroner hvis importøren holder sin lovnad.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Daewoo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer