Daewoo Matiz får ansiktsløftning

Daewoo Matiz kom på markedet i 1998 og utmerket seg ved den ekstremt lave prisen. Den som velger å satse på Daewoo Matiz 0,8 S, får nemlig en splitter ny bil for like over 100.000 kroner.

Publisert

Likevel har ikke Matiz solgt like godt i Norge som sin hardeste konkurrent, Hyundai Atos. For mens det er solgt hele 412 eksemplarer av Atos hittil i år, har ikke flere enn 142 nordmenn valgt Matiz.

Mer eksklusiv

Men nå er en ny Matiz på vei. Endringene er ikke voldsomme, men omfattende nok til å gi den lille tassen et mer eksklusivt preg. Den mest synlig forandringen er fronten, som har fått høydeprofileringer bak frontlyktene. Det nye Matiz-fronten fikk våre tanker til å løpe til Volkswagen Lupo, som for tiden ikke tas inn til Norge. Blinklysene har blitt mindre og mer diskrete, mens det store luftinntaket går mer i ett med støtfangeren.

Takskinner

Også sett fra siden er Matiz blitt mer eksklusiv. For nå er både dørhåndtakene og sidespeilene lakkert i bilens farge. I tillegg har bilen blitt utrustet med dørlister, og ikke minst, takskinner.

Sett bakfra er forandringene moderate, men kjennere vil legge merke til at skiltet har forflyttet seg opp på bakluken og at en liten takspoiler har fått plass i overkant av bakruten.

Nye holdere

Daewoo har også gjort enkelte endringer inni bilen. Blant annet er armlenene i dørene gjort større, og det er gjort plass til en myntholder og en ny koppholder. Bagasjerommet har fått lys, og ifølge Daewoo, er nye og mer eksklusive materialer tatt i bruk. I tillegg er både seteryggen og hodestøttene blitt større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer