Daewoo-stasjonsvogn til høsten

Daewoo Kalos, som ble lansert i fjor, viste at Daewoo har skjerpet seg kraftig. Til høsten kommer stasjonsvognutgaven av Nubira.

Publisert
Sist oppdatert
Daewoo-stasjonsvogn til høsten

Daewoo-stasjonsvogn til høsten

  1. Fotoalbum


Lille Daewoo Kalos er ikke den beste småbilen på markedet, men er et stort fremskritt sammenlignet med tidligere Daewoo-modeller. Den norske Daewoo-importøren lanserte også en annen ny bil i fjor, andre generasjon Nubira. Denne kom imidlertid kun i sedan-utgave, noe som har satt en effektiv stopper for mulighetene til at bilen skulle bli noen salgssuksess. Kompaktklasse-baserte sedaner selger nemlig svært dårlig her i landet.

Kun én motor

Derfor blir stasjonsvognutgaven av Nubira langt mer interessant. Valgmulighetene blir imidlertid svært begrensede. Nubira stasjonsvogn, som skal lanseres i september, blir kun tilgjengelig med én motor og ett utstyrsnivå. Motoren, som er den samme som den vi kjenner fra sedanen, har et slagvolum på 1,6 liter og yter 109 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment, 150 Nm, oppnås ved 4.000 o/min.

Utstyrsnivået skal ifølge importøren være godt, og vil blant annet bestå av manuelt klimaanlegg, radio/CD-spiller og et enkelt antispinn-system. Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) vil imidlertid ikke være tilgjengelig.

Lengre enn vanlig

Daewoo-stasjonsvogn til høsten


Nubira stasjonsvogn er 456 centimeter lang, og dermed noe lengre enn det som er vanlig for kompaktklassebaserte stasjonsvogner. Ford Focus stasjonsvogn er for eksempel 445 centimeter i lengderetningen. Dette gir et potensiale for en bil med stor innvendig plass og Daewoo hevder i hvert fall selv at Nubira vil bli en romslig stasjonsvogn.

Prisene er foreløpig ikke klare. Men det er ingen hemmelighet at Daewoo, i likhet med de andre koreanske merkene, er avhengig av en relativt lav pris for å lokke kunder.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Daewoo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer