Dagens dyreste auksjon

Det skal svi når det bys på eksklusive Lamborghinier.

Dagens dyreste auksjon
Publisert
Sist oppdatert

Sportsbiler blir av enkelte kalt vulgære statussymboler som overkompenserer for manglende smak ved å gjøre alt større, raskere og tyngre. Det har de kanskje rett i, men jeg ville likevel solgt en nyre for å få noen kilometer i en Lamborghini Reventon.

Kommer jeg til å få solgt nyra? Nei. Kommer denne Reventon-modellen til å bli solgt på eBay? Det er et veldig godt spørsmål.

20 eksemplar

For det første er bilen svært eksklusiv. Reventon ble lansert under den store bilmessa i Frankfurt i fjor, og ble levert i bare elleve eksemplar til USA. Til sammen skal det bare være produsert 20 biler, hvilket gjør det grå monsteret til en bil det - for å si det forsiktig - eksisterer en viss rift om.

Bilen skal ha hatt en utsalgspris i USA på 1.6 millioner dollar, og ettersom selgeren av akkurat dette eksemplaret har valgt å legge inn en kjøp nå-pris på hele 2.5 millioner dollar, kan det være han ønsker å tjene litt penger på råtassen.

Vi snakker altså 15.5 millioner norske kroner.

Det er også mulig å prøve seg med et best offer, men ettersom 25 tilbud allerede er avslått, mistenker vi at interessenter må ta godt i hvis de vil vinne auksjonen.

Strategiske mål

For de som ikke er på fornavn med Lamborghini, kan vi liste opp noen utvalgte tall fra den lange listen av imponerende data.

Den har for eksempel 660 hestekrefter, som genereres ved hjelp av en 6.5 liters V12-motor. Den trekker på alle fire hjulene, mens designet skal være inspirert av et jagerfly, nærmere bestemt en F-22 Raptor.

Bilen er tuftet på en annen umiddelbar klassiker fra Lamborghini, Murcielago, som har den fordelen at den er langt rimeligere, og atskillig enklere tilgjengelig - relativt sett.

Sjekk bildespesialen helt nederst i saken!

Innsiden teller

Reventon har ellers såkalte Bi-Xenon frontlys, mens dagslysene består av sju LED-lys per side, i tillegg til ni ekstra lys for blink- og varsellysene. Også baklysene er LED-basert.

Interiøret er nesten like spektakulært som eksteriøret, og også her skinner inspirasjonen fra jagerflyet igjennom. Bestående av Alcantara, karbon, aluminium og lær, ser det mer posh ut enn øyenbrynene til en nyfrisert overklassepike fra England.

Instrumentpanelet er heller ikke fremmed for jagerflyentusiaster, der blant annet et G-Force-Meter viser deg bilens dynamiske kjøreegenskaper på et grafisk display. Nysgjerrig på hvilke krefter kroppen din utsettes for idet du raser gjennom en sving i 170 km/t? Reventon har svaret på én av de tre LCD-skjermene som til sammen utgjør liksom-cockpiten.

Den kan bli din

Hvis du kjenner noen i USA som kan by for deg, kan du klikke deg inn på auksjonen her.

Eller du kan la være, og heller slappe av med noen minutter Top Gear på videon under, der de sikler over Reventon som smågutter som har fått fri tilgang til Toys'R' Us sitt leketøyslager. Sjekk også bildespesialen helt nederst i saken.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer