Dakar 2005: Vinnerne og taperne

Mer enn halvparten av årets bilførere måtte gi seg før målgangen i Dakar. Men ikke Mitsubishi-førerne Peterhansel og Alphand. De knuste all motstand og sørget for at også årets Dakar-løp ble dominert av Mitsubishis Pajero Evolution-biler.

Publisert
Sist oppdatert

DAKAR (DinSide Motor): Da startskuddet for årets Dakar-rally gikk nyttårsaften 2004, sto hele 175 biler på startstreken i Barcelona. I tillegg startet 230 motorsykler, 70 lastebiler og 230 følgebiler.

Mc Rae brøt tidlig

De første dagene gikk greit for de fleste, og før sjette etappe var det kun fem bilførere som hadde gitt seg. Men de neste to dagene skulle vise seg å bli knallharde, noe rally-kjendisen Colin Mc Rae skulle få merke. Han totalvraket sin Nissan Pickup på sjette etappe, måtte på sykehus med sjokk og brøt løpet. Dette var en illevarslende start for Nissan, som kun stilte med tre fabrikkførere - Mc Rae, Ari Vatanen og Giniel De Villiers. De tøffeste konkurrentene, Mitsubishi og Volkswagen, stilte med henholdsvis fem og fire fabrikkførere.

Mc Rae var ikke alene om å måtte gi tapt på den 622 kilometer lange veien fra Smara i Vest-Sahara til Zouerat i Mauritania. Etter hvert ble det klart at ni biler måtte bryte løpet.

Mareritt-etappen

Men det var neste dag, etappe syv fra Zouerat til Tichit som skulle vise seg å bli den verste av dem alle. Denne dagen, torsdag 6. januar, skulle førerne slite seg gjennom en 660 kilometer lang spesialetappe. Denne etappen ville vært en kjempeutfordring selv i godt vær, og da det i tillegg blåste opp i ørkenen, skulle etappen vise seg å bli et mareritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer