Dakar: Nissan Pickup

I fjorårets Dakar-løp måtte Nissan nøye seg med en syvendeplass. Også i år har Nissan-teamet problemer.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdagens etappe, som gikk fra Smara i Vest-Sahara til Zouérat i Mauritania, ble dyr for Nissan. Den kjente skotske rally-føreren Colin McRae og hans svenske kartleser Tina Thörner krasjet stygt og måtte trekke seg fra Dakar 2005.

Ikke nok med det, finske Ari Vatanen fikk så girkasse-problemer at han i skrivende stund (torsdag formiddag) ennå ikke hadde stilt til start på sjuende etappe (Zouérat-Tichit).

Sør-afrikaneren Giniel De Villiers derimot, som tok syvendeplass i fjor, gjør det godt. De Villiers og kartleser Jean-Marie Lurquin ligger i skrivende stund på en syvendeplass sammenlagt.

272 hestekrefter

Men hva slags bil er det egentlig De Villiers kjører? Jo, i likhet med i fjor, kjøres også i år en bil som kalles Nissan Pickup. Utseendemessig er det bare fraværet av den enorme hekkspoileren som skiller årets biler fra dem Nissan stilte med i fjor.

Men under skallet er endringene mange. Blant annet er fjorårets 3,5-liters V6-motor erstattet av en 4,0-liters kraftkilde. Denne aluminiumsmotoren har 24 ventiler med variable tider og yter 272 hestekrefter ved 5.000 o/min samt 430 Nm ved 4.000 o/min. Det betyr at motoren er enda sterkere enn den nydelige kraftkilden vi kjenner fra Nissan 350Z (280 hk, 360 Nm).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer