Ny lov i Danmark:

Danskene har beslaglagt 21 biler etter råkjøring

Ikke lån bort bilen din til en fartsbølle.

BESLAGLAGT: Denne Porschen ble beslaglagt av politiet på Nord-Sjælland etter at mannen som hadde lånt den ble tatt i fartskontroll. Bilen hadde en fart på 210 km i timen da den ble stoppet. Foto: Dansk Politi
BESLAGLAGT: Denne Porschen ble beslaglagt av politiet på Nord-Sjælland etter at mannen som hadde lånt den ble tatt i fartskontroll. Bilen hadde en fart på 210 km i timen da den ble stoppet. Foto: Dansk Politi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du i Danmark og skal låne bort bilen? Hvis du låner den bort til en fartsbølle, kan bilen bli beslaglagt og solgt på auksjon. Pengene går rett i den danske statskassa.

På en uke har 21 biler blitt beslaglagt av dansk politi. Dette skjer etter at en ny regel trådte i kraft 31. mars skriver Danmarks Radio.

14 av bilene ble kjørt av andre enn eierne. Det betyr at 14 bileiere nå risikerer å miste sin egen bil, fordi de har lånt den bort til en som ikke ville følge trafikkreglene.

Fikk Porchen beslaglagt

En av dem var en Porsche-eier som hadde lånt bort bilen til en kamerat som skulle hente pizza. Mannen ble stoppet i fartskontroll, og hadde en fart på 210 kilometer i timen.Nå er bilen beslaglagt, skriver dansk politi på sin Facebook-side.

Denne nye regelen, med virkning fra 31. mars, skal beskytte danskene mot ulykker i trafikken som er forårsaket av villmannskjøring.

Skal redde liv

Christian Berthelsen, som er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, sier at denne nye regelen er nødvendig for å redde liv.

- Vi har kommet til et punkt hvor vi er nødt til å gjøre noe med villmannskjøringen. Det er mennesker som mister livet fordi noen andre kjører som idioter. Da må man enkelt og greit sørge for at når man låner bort bilen sin, da må man ta noen forholdsregler, sier han til Danmarks Radio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.