Dårlig kjøreopplæring i hovedstaden

Statens Vegvesen reagerer.

Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet med at Statens Vegvesens kontrollører tok en stikkprøve på glattkjøringsbanen i Follo utenfor Oslo. De oppdaget da at to av glattkjøringselevene var så grunnleggende dårlige bak rattet, at de valgte å sende dem hjem.

Nå kartlegger Statens Vegvesen dårlige kjøreskoler i Oslo. Hele 10 kjøreskoler er mistekte for å drive dårlig kjøreopplæring.

Klarer du førerprøven? Test deg selv!

Avbryter førerprøven

–Generelt ser vi alvorlig på at elever som ikke er gode nok får lov til å delta på obligatorisk opplæring. De får minimalt utbytte av kursene og har ingen mulighet til å nå målene i læreplanen. Vi er ikke fornøyd med at trafikklærere tar med for svake elever på obligatorisk opplæring, sier Erik Lindgreen, fagkoordinator i Tilsynsseksjonen i Statens vegvesen Region øst, til Aftenposten.

Lindgreen forteller videre at de stadig opplever å få meldinger fra sensorer i Oslo-området som klager på elever som har hatt så dårlige trafikkferdigheter at sensor har avbrutt førerprøven og vært nødt til å kjøre tilbake bilen selv.

Det er de skolene som har sendt elever med særdeles dårlige trafikkferdigheter til førerprøve, som nå er under lupen til Statens Vegvesen.

Ta lappen i utlandet

Kan forklares

Administrerende direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Leif N. Olsen, sier til Aftenposten at han synes det er beklagelig at situasjonen er slik i Oslo-regionen, og at det er tydelig at det er nødvendig med kontroller.

Men han sier også at det kan være noen forklaringer på at visse elever er ekstra dårlige på glattkjøringskurset.

–Glattkjøringskurset ligger relativt tidlig i kjøreopplæringen, derfor kan det være nivåforskjeller på elever, sier han.

–Er det lang vei til glattkjøringsbanen, kan det være fristende å ta med flest mulig elever. Selv om de er svake. Dette er ikke akseptabelt, sier Olsen.

Statens Vegvesen jobber nå for å motvirke at kjørelærere tar med seg for svake elever på obligatorisk opplæring.

Les også: Nå mister du lappen i turbofart


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer