Dårlig kjøreopplæring i hovedstaden

Statens Vegvesen reagerer.

Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet med at Statens Vegvesens kontrollører tok en stikkprøve på glattkjøringsbanen i Follo utenfor Oslo. De oppdaget da at to av glattkjøringselevene var så grunnleggende dårlige bak rattet, at de valgte å sende dem hjem.

Nå kartlegger Statens Vegvesen dårlige kjøreskoler i Oslo. Hele 10 kjøreskoler er mistekte for å drive dårlig kjøreopplæring.

Klarer du førerprøven? Test deg selv!

Avbryter førerprøven

–Generelt ser vi alvorlig på at elever som ikke er gode nok får lov til å delta på obligatorisk opplæring. De får minimalt utbytte av kursene og har ingen mulighet til å nå målene i læreplanen. Vi er ikke fornøyd med at trafikklærere tar med for svake elever på obligatorisk opplæring, sier Erik Lindgreen, fagkoordinator i Tilsynsseksjonen i Statens vegvesen Region øst, til Aftenposten.

Lindgreen forteller videre at de stadig opplever å få meldinger fra sensorer i Oslo-området som klager på elever som har hatt så dårlige trafikkferdigheter at sensor har avbrutt førerprøven og vært nødt til å kjøre tilbake bilen selv.

Det er de skolene som har sendt elever med særdeles dårlige trafikkferdigheter til førerprøve, som nå er under lupen til Statens Vegvesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer