- Dårlig nytt

Flere tatt med dette.

FEIL: Har du slikt mønster på dekket nå, kan det bli både dyrt og farlig, men mange prøver seg. Foto: Shutterstock
FEIL: Har du slikt mønster på dekket nå, kan det bli både dyrt og farlig, men mange prøver seg. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Ukas snøkaos skapte trafikalt trøbbel flere steder på Østlandet, og skadesakene tikker inn.

Nå meldes det om flere bilister som forsøker å få igjen penger på forsikringen, selv om de ikke var skodd for vinterføre.

Visste du at det finnes et symbol som indikerer hvilken side bensintanken er på? Lærer du deg dette unngår du å kjøre inn med feil side. Video: Rune Nesheim. Vis mer

Kraftig økonomisk reaksjon

- Vi går nå svært nøye gjennom skadesakene for å «avsløre» sommerdekk-bilistene, og at vi allerede har funnet såpass mange er dårlig nytt, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Han peker på at det verste er om sommerskodde biler fører til personskade, men at dem som kjører med sommerdekk kan vente seg en kraftig økonomisk reaksjon.

Han forteller at det tidligere er blitt avkortet alt fra 10-15 prosent, til null kroner i erstatning ved liknende handlinger.

Gjensidige har registrert 830 skademeldinger de siste to dagene.

Også hos If har de hatt økning i henvendelser de siste dagene.

- Vi har merket at det har snødd, for å si det sånn, forteller kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz til DinSide.

Han sitter ikke på eksakte tall, men forteller at de alltid registrerer hvilke dekk som sitter på bilen ved skadetaksering.

Ditt ansvar

Clementz peker på at man etter kjøretøyforskriften har ansvar for å ha riktig dekk på bilen.

Har man ikke dette på stell kan det ansees som grov uaktsomhet, og man risikerer avkorting og straffereaksjon fra politiet.

Samtidig påpeker han at det i alle forsikringssaker foretas en grundig vurdering.

- Men at man må betale deler av regninga selv, er helt underordnet. Det verste er at man setter seg selv og andre i livsfare, understreker han.

Han forteller samtidig at «kaoset» ofte gir seg etter den første dagen med snøfall.

Han mener også at det er viktig å poengtere at inntrykket av «kaos» ofte underbygges av mediedekning og at de fleste som er involvert i køer og liknende ikke er involvert i ulykker.

- Det er som regel små hendelser som gjør at det blir kø. Folk kjører sakte og noen kjører seg kanskje fast. Oppfordringen får være å kjøre rolig, men med vinterdekk, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer