Ny elbil fra Volvo

Datoen er satt

I mars vil Volvo vise sin neste helelektriske bil. Mye tyder på at den kan ligne Årets Bil i Norge.

FUNKSJONER: På Volkswagens elbiler i ID.-serien har de nå lagt inn en stilig funksjon – nemlig ID.Light. Video: Øystein Bergrud Fossum / Rune M. Nesheim. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

2020 står tilbake som det hittil største og beste året for elektriske biler noensinne. I Norge har det begynt å ta helt av, med flere måneder der elbilsalget overgikk 50 prosent av totalen.

Modellutvalget er endelig på vei til å ligne noe, og i november kom endelig Volvos elbil kommet på markedet - nemlig SUV-en XC40 Recharge Pure Electric.

Den første måneden ble det levert 400 biler på det norske markedet.

Halvsøster Polestar 2, som i vinter ble kåret til Årets Bil i Norge, både av fagjury og av våre lesere, er dessuten bygd på samme plattform (CMA).

STRØMLINJEFORMET: Ifølge utsagnet til Volvo-sjefen vil nok den nye elbilen ligne mer på Polestar 2 (bildet) enn på Volvo XC40. Foto: Øystein B. Fossum
STRØMLINJEFORMET: Ifølge utsagnet til Volvo-sjefen vil nok den nye elbilen ligne mer på Polestar 2 (bildet) enn på Volvo XC40. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Strømlinjeformet

Nå er det knyttet stor spenning til hva som blir Volvos neste elbil, ettersom svenskene har lovet én ny helelektrisk bil hvert år til og med 2025. Til Automotive News sier administrerende direktør Håkan Samuelsson at den neste bilen blir bygd på CMA-plattformen, i likhet med Polestar 2 og Volvo XC40.

Det elektriske Volvo- og Polestar 2-salget i Norge

Modell Solgt
Polestar 22762
Volvo XC40 RPE1104

Tabellen viser antall nyregistrerte biler av Polestar 2 og elektriske Volvo XC40 til og med middag 23. desember 2020. Kilder: OFV og elbilstatistikk.no

– Den neste elbilen vil få et mer strømlinjeformet karosseri enn XC40, sier han dessuten til nettstedet, uten å utdype mer.

– Resten kommer vi til å holde hemmelig, fram til lansering. Men jeg lover at det blir en veldig vakker bil, legger Samuelsson til.

Volvo er ekstremt populært i Norge - og mange venter på nyheter om neste helelektriske bil fra Sverige. Volvo XC40 Recharge Pure Electric ble nylig deres første elbil i Norge. Foto: Øystein B. Fossum
Volvo er ekstremt populært i Norge - og mange venter på nyheter om neste helelektriske bil fra Sverige. Volvo XC40 Recharge Pure Electric ble nylig deres første elbil i Norge. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
POPULÆR: Volvo XC40 er en ettertraktet bil i Norge, også som elbil. Foto: Øystein B. Fossum
POPULÆR: Volvo XC40 er en ettertraktet bil i Norge, også som elbil. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Ny strategi?

I så fall vil den nye Volvo-elbilen ligne mer på Polestar 2 enn den lille XC40-SUV-en. Og faktisk er hemmeligholdet en ny greie - for Volvo som det meste av bilbransjen har de siste årene hatt en tendens til å lekke ny informasjon i små bolker, i håp om å få mest mulig oppmerksomhet.

Datoen for de store avsløringene er dessuten også satt. Om knappe to måneder, allerede 2. mars, skal Volvo-elbilen lanseres for verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer