Ny elbil fra Volvo

Datoen er satt

I mars vil Volvo vise sin neste helelektriske bil. Mye tyder på at den kan ligne Årets Bil i Norge.

FUNKSJONER: På Volkswagens elbiler i ID.-serien har de nå lagt inn en stilig funksjon – nemlig ID.Light. Video: Øystein Bergrud Fossum / Rune M. Nesheim. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

2020 står tilbake som det hittil største og beste året for elektriske biler noensinne. I Norge har det begynt å ta helt av, med flere måneder der elbilsalget overgikk 50 prosent av totalen.

Modellutvalget er endelig på vei til å ligne noe, og i november kom endelig Volvos elbil kommet på markedet - nemlig SUV-en XC40 Recharge Pure Electric.

Den første måneden ble det levert 400 biler på det norske markedet.

Halvsøster Polestar 2, som i vinter ble kåret til Årets Bil i Norge, både av fagjury og av våre lesere, er dessuten bygd på samme plattform (CMA).

Strømlinjeformet

Nå er det knyttet stor spenning til hva som blir Volvos neste elbil, ettersom svenskene har lovet én ny helelektrisk bil hvert år til og med 2025. Til Automotive News sier administrerende direktør Håkan Samuelsson at den neste bilen blir bygd på CMA-plattformen, i likhet med Polestar 2 og Volvo XC40.

– Den neste elbilen vil få et mer strømlinjeformet karosseri enn XC40, sier han dessuten til nettstedet, uten å utdype mer.

– Resten kommer vi til å holde hemmelig, fram til lansering. Men jeg lover at det blir en veldig vakker bil, legger Samuelsson til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer