Datsun Go: Første siden 1981

Ja, det er over 30 år siden sist det ble solgt Datsun her i landet. Nå henter Nissan merket frem igjen.

Det var selveste Carlos Ghosn - sjefen for både Renault, Nissan og nå også Lada, som viste frem den første Datsun-modellen i nyere tid. Enkel bil, enkelt navn: Go, heter den. Foto: NISSAN
Det var selveste Carlos Ghosn - sjefen for både Renault, Nissan og nå også Lada, som viste frem den første Datsun-modellen i nyere tid. Enkel bil, enkelt navn: Go, heter den. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carlos Ghosn, den driftige toppsjefen i Renault-Nissan-alliansen, ser ut til å ha lagt sin elsk på billigbil-merker. Først med Dacia, så med Lada - og nå med nyfødte Datsun.

70-tallsnostalgi

Datsun ringer nok en bjelle for dem som er litt oppe i årene. Det var et bilmerke som kom til Norge på 60-tallet og var blitt ganske populært på 70-tallet. Beslutningen ble deretter tatt å bruke konsernets navn som merkevare, og det ble Nissan som ble gjeldende utover på 80-tallet.

Nissan Micra fornyet

Budsjettmodell

Men nå introduseres altså Datsun-navnet på ny, og nå er det nye merkets første modell presentert for publikum under et symbolsk arrangement der Ghosn selv avduket den nye bilen i "Kingdom of Dreams", et teaterkompleks i New Delhi. Det dreier seg om en liten, relativt enkel modell, som skal introduseres i markeder i utvikling, som India og Indonesia. Estimert pris - i India - er rundt 40.000 kroner.

Se: En kul Lada!

Plass til fem

Navnet har bilen fått som en hyllest til den første "Datsun" (dengang bare DAT) - som het DAT-Go. Bilen er en femseter omtrent på størrelse med Micra og den har en motor på 1,2 liter. Vi forventer ikke all verden av komfortutstyr, men oppkoblingsmulighet for mobiltelefon har den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer