De 10 sikreste bilene

BMW 5-serie er ifølge Euro NCAP den sikreste bilmodellen instituttet har testet siden nye regler ble innført.

BMW 5-serie ligger på toppen av vår rangerte Euro NCAP-oversikt. På andreplass finner vi Alfa Romeo Giulietta, etterfulgt av Volkswagen Golf. Foto: Euro NCAP
BMW 5-serie ligger på toppen av vår rangerte Euro NCAP-oversikt. På andreplass finner vi Alfa Romeo Giulietta, etterfulgt av Volkswagen Golf. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Euro NCAP innførte et nytt test- og poengregime i mars 2009 og har siden den gang testet 56 nye bilmodeller som selges i Europa. Et stort flertall av de testede modellene - nærmere bestemt 45 stykker - har sikret seg toppkarakteren - fem stjerner.

Men hvis man ser nærmere på karakterene som ligger til grunn for stjernene - slik DinSide har gjort - viser det seg at det er store forskjeller mellom de beste og de svakeste "femstjernersbilene".

Se stor tabell lenger ned i artikkelen.

5-serie og Giulietta

DinSides unike rangering viser at BMW 5-serie sammenlagt er den sikreste bilen som så langt er vurdert etter det nye regimet. 5-serie har hele 89,7 prosent måloppnåelse, noe som gir en ledelse på hele 3,0 prosentpoeng i forhold til neste modell på listen - kompaktbilen Alfa Romeo Giulietta. Sistnevnte, som kommer til Norge neste måned, endte opp med 86,7 prosent måloppnåelse, noe som i skrivende stund gir en klar andreplass på listen.

Golf, Prius, i20, Verso og Avensis

På en sterk tredjeplass finner vi storselgeren Volkswagen Golf (84,6) etterfulgt av hybridbilen Toyota Prius (82,6). Like bak Prius finner vi småbilen Hyundai i20 (82,0), som etterfølges av enda flere Toyota-modeller, nærmere bestemt fleksibilen Verso (81,9) og mellomklassebilen Avensis (81,4).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer