2019

De 10 viktigste bil-oppfinnelsene i år

Et videospeil, en kollisjonspute mellom fører og passasjer, et system som parkerer bilen automatisk dersom du sovner. Dette er tre av de viktigste bil-oppfinnelsene i år.

VIDEO I SPEILET: Hvis sikten bakover er begrenset, kan det vanlige speilbildet erstattes med et kamerabilde. Det er en av årets viktigste oppfinnelser på bilfronten, ifølge britisk forskningssenter. Foto: Range Rover
VIDEO I SPEILET: Hvis sikten bakover er begrenset, kan det vanlige speilbildet erstattes med et kamerabilde. Det er en av årets viktigste oppfinnelser på bilfronten, ifølge britisk forskningssenter. Foto: Range Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det britiske forskningssenteret Thatcham Research som på oppdrag fra forbrukermagasinet What Car? har plukket ut årets ti viktigste nyvinningene når det gjelder sikkerhet i biler.

Nyvinningene spenner fra BMWs kamera, som automatisk filmer forløpet dersom du havner i en ulykke, via videosystemet til Mercedes, som bruker kartdata fra navigasjonssystemet for å senke farten før en sving, til Mazdas overvåkingssystem av føreren for å hindre ulykker etter uoppmerksomhet eller innsovning.

Foreløpig er ikke dette utstyret tilgjengelig i alle modeller, men vil bli det etter hvert. I januar skal det kåres en vinner blant disse ti, som tildeles prisen Technology Award.

Disse har muligheten til å vinne:

BMWs krasj-kamera

Flere BMW-modeller kan nå leveres med et kamera som filmer det som skjer foran og bak bilen. Kameraet spiller inn 20 sekunder før og 20 sekunder etter at bilen har vært i en ulykke eller involvert i en mindre kollisjon. Kameraet kan også filme unormale hendelser når bilen står parkert. – Dette utstyret fra BMW gjør det mulig for føreren å motbevise mulige falske påstander etter en hendelse, sier Matthew Avery, som er forskningssjef hos Thatcham Research.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer