Fortsatt avgiftsfrie

De 12 tøffeste elbilene i år

Det blir ingen avgiftsøkninger på elektriske biler i 2021. I tillegg vil året by på en lang rekke spennende nyheter. Vi har plukket ut 12 mest spennende.

ELEKTRSIK SUV: Elektriske SUV-er er akkurat det norske bilkjøpere vil ha om dagen. Redaksjonssjef i Elbil.24.no, Fred Magne Skillebæk, betegnet Skoda Enyaq som "årets mest spennende nyhet" etter den første prøvekjøringen. Foto Skoda
ELEKTRSIK SUV: Elektriske SUV-er er akkurat det norske bilkjøpere vil ha om dagen. Redaksjonssjef i Elbil.24.no, Fred Magne Skillebæk, betegnet Skoda Enyaq som "årets mest spennende nyhet" etter den første prøvekjøringen. Foto Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når tallene for bilsalget i desember er klare, vil de vise at det er solgt rundt 70 000 elektriske biler i Norge i år. I 2021 vil hele 70 prosent av alle de nye bilene som selges her i landet være rene elektriske. Det tror i hvert fall sjefen for Norges største bilimportør Harald A Møller A/S, Ulf Tore Hekneby. Han han ansvaret for salget av blant annet VW, Audi og Skoda:

Bare elbiler i 2025

- En elbil-andel på 70 prosent neste år er realistisk. Det skyldes både at det kommer svært mange nye, spennende elbiler på veien og at myndighetene har bestemt at fritaket for moms og engangsavgift skal videreføres også neste år, sier Hekneby.

For egne merkers del tror han at hele 90 prosent av alle de nye bilene han selger vil være elbiler. Allerede i 2025 vil alle bilene fra VW, Audi, Skoda og Seat være biler med nullutslipp, tror Møller-sjefen.

Spring Norges billigste

Han er da også den import-sjefen i Norge som har flest nye elbiler på gang neste år. Både Skoda Enyaq, VW ID.4 og Audi Q4-e Tron vil ganske sikkert hevde seg i toppen av bestselgerlistene.

Men også billige elbiler kommer. Dacia Spring kommer til å bli Norges billigste med en pris som vi tipper starter rundt 150 000 kroner. Med like mye plass som i en VW ID.3 og en pris som starter på 277 000 kroner, kan også Citroën ë-C4 bli en storselger neste år. Bilen lanseres allerede i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.