Tesla-jubel

De 15 mest populære elbilene

I desember og januar ble det registrert 28 500 nye biler i Norge – hele 20 500 var rene elektriske. Tesla Model Y topper listen over de 15 mest populære.

NYE OG DYRE: Listen over de mest populære elbilene akkurat nå, domineres av nye, spennende modeller med god rekkevidde. Mange er relativt dyre. Foto: Rune Korsvoll
NYE OG DYRE: Listen over de mest populære elbilene akkurat nå, domineres av nye, spennende modeller med god rekkevidde. Mange er relativt dyre. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Salget av elektriske biler i Norge nådde nye høyder i januar. Da var 83,7 prosent av alle nye biler som ble registrert elektriske. Går vi ett år tilbake, til januar 2021, var «bare» 53 prosent av de nye bilene elektriske.

For å finne de mest populære elbilene akkurat nå, har vi sett på de bilene som ble levert ut til kunder i desember og januar. Siden salgstallene for de enkelte modellene varierer dramatisk fra måned til måned, alt etter om når det kommer en båt med biler til Norge, holder det ikke å se på én måned.

Derfor vinner Tesla Y

De to siste månedene er det Tesla som er den desiderte vinneren – med Model Y på førsteplass med 2395 registrerte biler og Model 3 på andreplass med 1997 biler. Norske bilkjøpere elsker SUV-er, og når den er elektrisk, med god rekkevidde og har plass til en familie med barn i tillegg, er Tesla Model Y tydeligvis en uslåelig kombinasjon.

Den er i tillegg et godt bevis på hvordan salget svinger for enkelte modeller. I desember ble det registrert 2379 Tesla Model Y – en klar førsteplass. I januar ble det registrert bare 16 modeller og bilen finner vi igjen på 45. plass(!) på statistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer