Billig elbil:

De 16 billigste elbilene

Bilforhandlerne slåss om elbil-kundene. Nå kan du velge mellom flere spennende elbiler til under 250 000 kroner. Billigst av alle er Smart.

DEN BILLIGSTE: Smart er den billigste elbilen du kan kjøpe i dag. En toseter koster fra 196 100 kroner, mens en fireseter er rundt 11 000 kroner dyrere. Denne kabriolet-utgaven er den mest spennende. Foto: Smart
DEN BILLIGSTE: Smart er den billigste elbilen du kan kjøpe i dag. En toseter koster fra 196 100 kroner, mens en fireseter er rundt 11 000 kroner dyrere. Denne kabriolet-utgaven er den mest spennende. Foto: Smart Vis mer
Publisert

I dag finnes det rundt 60 forskjellige elbiler å velge mellom på det norske markedet. I løpet av året kommer det minst ti til. De kommer i alle størrelser og prisklasser - fra dyreste Porsche Taycan til over en million til småbiler som Smart. Kampen om elbil-kundene blir stadig tøffere. Det betyr priskutt på flere etablerte modeller.

Smart billigst

Vi har satt opp en liste med de 15 billigste elbilene - det vil si at den ble på 16 biler, siden Hyundai Ioniq og Opel Mokka-e nederst på listen koster det samme.

Smart, som er det elektriske søstermerket til Mercedes-Benz, er altså billigst av alle.

Smart kommer i to utgaver – to-seteren Fortwo og fire-seteren Forfour. Begge er typiske bybiler med relativt kort rekkevidde. Den billigste med to seter koster fra 196 000 kroner.

Venter på Spring

Dacia Spring, som er Renaults rumenske billigmerke, har flere ganger det siste året blitt lansert som Norges billigste elbil.

Bilen er på plass i Danmark, der den koster 129 000 kroner. Vi har tippet at den vil koster rundt 150 000 her hjemme. Fabrikken jobber imidlertid med å tilpasse bilen til kalde, norske forhold før den kan lanseres her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer