Tid for elbil-kupp

De 18 billigste elbilene

I løpet av året vil du ha rundt 40 forskjellige elbiler å velge mellom. Vi har plukket ut de 18 billigste som du kan kjøpe nå uten å måtte vente lenge på levering.

BILLIGST: Billigst av alle elbilene på markedet er Mitsubishi i-Miev. Den har plass til fire og koster bare 164.600 kroner ferdig på veien. Foto: Mitsubishi
BILLIGST: Billigst av alle elbilene på markedet er Mitsubishi i-Miev. Den har plass til fire og koster bare 164.600 kroner ferdig på veien. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har aldri vært billigere å skaffe seg en ny elbil enn akkurat nå. Med mange nye modeller på veien, er konkurransen i markedet blitt tøffere og prisen på de elbilene som allerede er i salg kuttes. I vår oversikt finner du åtte modeller som koster under 200.000 kroner. Billigst av alle er Mitsubishi i-Miev.

I tillegg til en rimelig nypris, er det fortsatt mye å spare på de årlige utgiftene. Vi har tidligere intervjuet elbil-eiere med regnestykker som viser 25.000 kroner spart i forhold til bensin- eller dieselbilen de hadde tidligere.

90.000 nye elbiler

I 2019 ble det solgt over 60.000 nye, elektriske biler i Norge. I år kan tallet bli betydelig høyere. Årsaken er blant annet 25 nye modeller med god rekkevidde kommer på markedet.

Ulf Tore Hekneby, som er sjefen for Norges største bilimportør Harald A Møller, har flest nye modeller på gang, både fra VW, Audi, Skoda og Seat. Elbilsalget i år tror han blir høyere enn noen gang.

- Vi tror at 60 prosent av nybilsalget i år vil være rene elbiler. Dersom totalmarkedet blir 150.000 biler, betyr det 90.000 nye elbiler på norske veier, sier Hekneby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer