Vil beholde fartsgrensene, men:

De aller fleste kjører for fort

Nesten ni av ti norske sjåfører kjører over fartsgrensen i 80-sonen, ifølge en undersøkelse i regi av Trygg Trafikk

FOR FORT: Norske bilister ligger over fartsgrensen jevnlig, skal vi tro resultatene fra undersøkelsen Kantar TNS foretok for Trygg Trafikk og som ble publisert i fellesferien. Trafikkorganisasjonen uttrykker bekymring over funnene. Foto: NTB scanpix
FOR FORT: Norske bilister ligger over fartsgrensen jevnlig, skal vi tro resultatene fra undersøkelsen Kantar TNS foretok for Trygg Trafikk og som ble publisert i fellesferien. Trafikkorganisasjonen uttrykker bekymring over funnene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mange norske bilister kjører konsekvent fortere enn fartsgrensen. Det viser en landsomfattende Trygg Trafikk-undersøkelse blant norske bilister.

Undersøkelsen avslører nordmenns holdninger, vaner og uvaner knyttet til fart.

Bekymret

– Det er bekymringsfullt mange som kjører for fort for ofte, sier fungerende kommunikasjonssjef Christoffer Solstad Steen i Trygg Trafikk, i en pressemelding.

Undersøkelsen som er gjennomført av Kantar TNS, kartlegger blant annet hvor og hvor ofte vi kjører for fort og hva vi mener om fartsgrensene.

Det er i 80-sonen de fleste som bryter fartsgrensen tråkker til på gassen. Godt over 8 av 10 – 86 prosent av dem som svarte i undersøkelsen – oppgir at de bryter fartsgrensen «nesten alltid» eller «av og til». Og hele 22 prosent av mennene oppgir at de alltid kjører fortere enn fartsgrensen.

Advarer om ulykkesrisiko

– På landeveier med 80-grense er det mange som lar seg friste til å trå litt ekstra på gassen. Men det er noe av det farligste du kan gjøre på disse veiene.

Veier med 80-sone er blant de mest ulykkesbelastede strekningene vi har, og hvis du kolliderer i den farten er risikoen skyhøy for at du eller andre mister livet eller blir alvorlig skadd, sier Solstad Steen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer