De beste 3 år gamle bruktbilene

Interessant statistikk gir bedre grunnlag for bruktbilkjøp. Svenske Bilprovningen avslører kvaliteten på bruktbiler.

Flere populære biler i Norge gjør det meget bra i Bilprovningens undersøkelse
Flere populære biler i Norge gjør det meget bra i Bilprovningens undersøkelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilprovningen tilbyr årlig statistikk som viser feilfrekvensen på en lang rekke bruktbiler, inndelt etter aldersklasser. Gjennom å sjekke en rekke typiske modellrelaterte feilområder knyttet til bremser, hjuloppheng, understell, karosseri, eksos og drivstoffsystem, kartlegger de hvordan de ulike bilmodellene holder seg etter henholdsvis 3, 5, 8 og 10 år.

Sjekk også: De beste fem år gamle bilene

Noe av styrken til Bilprovningen ligger i at de foretar forholdsvis mange undersøkelser. Hvert år undersøkes over tre millioner personbiler. Det er såpass mange at selv de mer uvanlige biltypene representeres ganske godt. Bilmodellene er i tillegg delt opp både på karosseriform og drivstoff. Den sjeldneste modellvarianten på listen er representert med 77 kontrollerte eksemplarer, mens den vanligste modellen er kontrollert hele 6658 ganger. Ikke uventet er sistnevnte modell en Volvo V70, som jo er en meget populær bil i Sverige.

Ikke korrigert for kjørelengde

En av svakhetene ved denne statistikken er at det ikke kontrolleres for kjørelengde i rangeringen. Lang kjørelengde gir naturligvis høyere risiko for feil. Se kjørelengdekorrigert liste til høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer