De beste bilkjøpene i 2008

Leaseplan har kåret de mest økonomiske bilkjøpene i fire klasser. Toyota og Volvo vinner hver sin klasse, men en annen bil kommer aller best ut. Se listen.

Publisert
Sist oppdatert

Leaseplan er Norges største billeasing-selskap og administrerer en flåte bestående av hele 30.000 biler. Selskapet besitter derfor svært høy kompetanse på alt som har med bilhold- og biløkonomi å gjøre, noe som gjør det interessant å lytte når Leaseplan kommer med råd.Sjekk hva bilen din er verdt

Verditap

Nå har Leaseplan analysert fire bilklasser, og kårer de fire beste kjøpene i hver klasse. Rangeringen er basert på en rekke faktorer, deriblant antatt drivstoff-forbruk, utgifter knyttet til service og vedlikehold og - ikke minst - antatt verditap.

Nettopp antatt verditap, eller avskrivninger som det heter på fagspråket, er en særdeles interessant faktor. Dette fordi verditapet i mange tilfeller er den største årlige enkeltutgiften knyttet til det å eie en nyere bil.

Leaseplan-rangeringene tar utgangspunkt i at du kjøper en ny bil og at du har en årlig kjørelengde på rundt 20.000 kilometer. Rangeringen egner seg ifølge Leaseplan aller best for deg som regner med å selge bilen etter tre år, men har ifølge selskapet relativt høy gyldighet også for deg som planlegger å beholde bilen i fire eller fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer