De beste bilkjøpene: Kompaktklassen

Vi kårer de fem beste bilkjøpene i kompaktklassen.

De beste bilkjøpene: Kompaktklassen
Publisert
Sist oppdatert

Biler i kompaktklassen utgjør en viktig del av Norges nybilsalg. At den er viktig for mange, kunne man tydelige observere på Dinside Motor i forrige uke, da vi publiserte en duell mellom Toyota Auris og Volkswagen Golf. Dette er to populære biler som åpenbarte engasjerte våre lesere. En slik duell mellom to storselgere er viktig, men sier naturligvis ikke alt om klassen som helhet.

Derfor rangerer vi nå hvilke biler som etter vårt syn er de beste kjøpene i kompaktklassen. Denne artikkelen er for øvrig nummer tre i en rekke av våre anbefalinger i de ulike bilklassene. Fra før har vi gjennomgått stasjonsvogner i mellomklassen og folkeSUVene.

Dette er rangeringen vi har kommet frem til:

1. Volkswagen Golf

2. Peugeot 308

3. Kia cee'd / Hyundai i30

5. Ford Focus

1. Volkswagen Golf

Det er ikke så ofte det er like lett å kåre en vinner som i denne klassen. Golf er ganske enkelt den klart mest komplette bilen i denne gjengen og imponerer på mange enkeltområder. Den har meget fine kjøreegenskaper, god komfort og kvalitetsopplevelse og mange fine motor- og girkassealternativer med gode forbruks- og utslippstall, både på bensin- og dieselsiden. Det nærmeste man kommer en svakhet i Golf er plassforholdene, som bare er gjennomsnittelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer