De beste billigbilene

I en tid preget av økonomisk nedgang og uro kan pris bli et svært viktig salgsargument for bilprodusentene. Vi har sett på de bilene som gir deg mest per kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Bil er dyrt, spesielt i Norge. Men kanskje finnes det alternativer som er rimeligere enn du er klar over dersom du tenker litt utradisjonelt? Og kanskje trenger du ikke egentlig en stor stasjonsvogn i mellomklassen?

Plass viktigst

Vi har tatt en nærmere titt på forholdet mellom pris og egenskaper, med hovedvekt på praktiske egenskaper og plass. Dette er for mange det viktigste aspektet ved en bil, ikke minst når man har familie. Hvor mye praktiske egenskaper får man egentlig i de ulike prisklassene dersom man er villig til å ofre litt av luksusfølelsen? Vi gir deg tre tips i tre prisklasser.

Under 150.000 – de minste

I denne prisklassen finner vi hovedsakelig minibilene, de som er hakket under småbilene. Disse er stort sett rundt 350 centimeter lange, men har plassforhold som for mange nok er overraskende rause.

Best i klassen på dette punktet er nykommeren Hyundai i10, som blant annet har mer benplass i baksetet enn mange langt større og dyrere biler. Dette er på mange måter en imponerende bil, men ulempen er at ESP ikke kan leveres. Vår andre anbefaling er trillingene Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107. Disse er en bunn og grunn omtrent samme bil, men det er små forskjeller i utstyrsnivå og pris, foruten design. Alle er tilgjengelig med ESP og havner også da under 150.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer