Minst feil

De beste brukte SUV-ene

Etter fem år har garantien på de fleste bilene utløpt. Vi har sett på hvilke brukt-SUV-er som vil gi deg færrest og flest verksted-regninger.

SLIPPER DETTE: Å kjøpe en brukt bil kan føles skummelt. Denne rapporten, som baserer seg på tester av den tekniske tilstanden til 9,6 millioner biler, kan hjelpe deg å finne de mest feilfrie SUV-ene. Foto: Rune Korsvoll
SLIPPER DETTE: Å kjøpe en brukt bil kan føles skummelt. Denne rapporten, som baserer seg på tester av den tekniske tilstanden til 9,6 millioner biler, kan hjelpe deg å finne de mest feilfrie SUV-ene. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Norske bilkjøpere elsker SUV-er. De er populære som nye, og enda mer populære som brukte. Det er imidlertid stor forskjell på driftssikkerheten og antall feil du kan regne med å oppleve på disse bilene. Kjøper du en brukt SUV som er mer enn fem år gammel, er dette spesielt viktig å være oppmerksom på. Da har garantien på de fleste bilene utløpt og du sitter der med verkstedregninger som du må betale selv.

9,6 millioner sjekket

I 50 år har den tyske test-organisasjonen TÜV utgitt rapporten over bilene med flest og færrest feil. Rapporten for 2022 baserer seg på tester av 9,6 millioner biler av forskjellige årganger, kontrollert mellom juli 2020 og juni 2021.

Testene tilsvarer de EU-testene som gjøres i Norge.

Rundt 100 punkter som har med sikkerhet og miljø sjekkes på hver bil. Dette er med andre ord en svært grundig dokumentasjon på hvilke bilmodeller som «stryker» på grunn av «betydelige» eller «farlige» feil.

SUV-ene med færrest feil

Vi har sjekket rapporten og funnet hvilke brukte SUV-er som har færreste feil i de forskjellig årgangene. SUV-ene på listen har alle «mørk grønn» markering i rapporten. Det betyr at de har betydelig færre feil enn gjennomsnittsbilen i sine årsklasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.